" NIEUW " vanaf november 2018!!

    Italschool - Italiaanse Taal en Cultuur Belgium

                   presenteert de " Muziekacademie "                      o.l.v.  Alice Claudia Lenaz, zang

          Giulio Stracciati, gitaar

              Wouter Bongaerts, piano

Programma

Vanaf november 2018 zal Italschool zich ook toeleggen op Muziek. De Muziekacademie zal het volgende aanbieden:

Individuele instrumentlessen: zang-, gitaar- en piano

Masterclasses en workshops

Concerten

Muziekworkshops voor kinderen

De docenten

Alice Lenaz,

geboren in Italië in 1978, een Italiaanse met kroatische roots.  Ze begon op haar zevende met zingen en wordt beschouwd als een wonderkind. Tegelijkertijd begon ze met dans, meer bepaald klassiek ballet, deze discipline beoefende ze 16 jaar lang. Na haar middelbare studies op de  kunstschool in Genua, volgde ze een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence, waar ze “ Magma cum laude “ afstudeerde. Na haar studies in Florence trok ze voor een jaar naar China om er de technieken van inkt en waterverf te studeren. Gedurende deze tijd bleef ze actief met optreden als zangeres. Ze is vooral gespecialiseerd in jazz en blues. Ze zingt in verschillende Bands: CDM Orchestra, Alice Solo, Stracciati Duo, Alice Lenaz & the Jelly Fish. Ze trad ondere andere op Luciano Milanese, Bobby Durham en vele andere. In 2014 schreef ze het album, “ Aleph “, het eerste album van Aleph duo, een duo samen met “ il maestro “ Alessandro Balladore. Alice is een veelzijdige en getalenteerde professionele kunstenares, die naast het maken van kunst, ook lessen geeft in de schilderkunst en zang.

Giulio Stracciati,

geboren in 1965 in Siena (It).  Giulio begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen. Op zijn achttiende nam hij regelmatig deel aan de " SIENA JAZZ "  zomerkampen.  Hij was vier keer aanwezig en in 1987 nam hij deel aan de ENCO RAVA combomuzieklessen. Uit een groep of studenten werd hij gekozen om de beste studenten van Sienna Jazz te vertegenwoordigen en om vervolgens te spelen in de beroemde jazzclub " Capolinea " in Milaan. Vanaf 1994 begint hij les te geven aan het  conservatorium " Siena Jazz " als gitaar, harmonie en combo-docent. Hij speelde in heel Europa op jazzfestivals en concerten met o.a.:  Furio di Castri(bassist van Michel Petrucciani), Stefano Cocco Cantini, Roberto Gatto, Enrico Rava, Paolino Dalla Porta, Claudio Fasoli, Ettore Fioravanti, Joe Hollywell (saxofonist van Supertramp), Klaus Lessmann, Paolo Fresu, Ares Tavolazzi, Massimo Urbani, Chet Baker, Mick Goodrick, Franco D'Andrea, Paul Wertico , 16 years with Pat Metheny, Enrico Pieranunzi, Nir Felder, Kurt Rosenwinkel, Kenny Wheeler, Glenn Ferris Italian Quintet (Trombonist van Frank Zappa), Skipp Hadden (drummer van Wheather Report), Stefano Bollani, Björk en vele andere.

Wouter Bongaerts,

geboren in 1977 te Genk. Hij was al vanaf jonge leeftijd met muziek bezig. Op 8-jarige leeftijd nam hij deel aan de kinderzang-wedstrijd " Zecchino d' oro in Bologna (Italië) Na zijn middelbare studies, ging hij  studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven (B) en het conservatorium van Maastricht (NL). Hij kreeg o.a. les van Andreja van Schaick, Paul Steegmans, Alan Weiss, Ton Vennix, Han Berghs.... Naast het geven van piano lessen, was hij als toetsenist/pianist actief in verschillende bands. Hij raakte meer en meer gepassioneerd door minimal music en ging zich richten op het componeren van muziek. Hij schreef al muziek voor verschillende kunstprojecten en werkt nu aan de muziek voor zijn eigen project " Nati sotto Saturno ". Door zijn fascinatie voor minimal en impressionistische muziek, ging hij zijn inspiratie voor zijn muziek zoeken bij componisten als Simeon ten Holt, Claude Debussy, Philip Glass, Steve Reich, Michael Nymann, Ludovico Einaudi, Wim Mertens... In 2018 begon hij de opleiding Master in Music: Educational Track aan het conservatorium in Maastricht. In 2019 zal hij deze masteropleiding afronden met een " meesterproef "met als onderzoeksvraag " Wat is de relevantie van “ audiation “ binnen de context van muziekeducatie als het nieuwe “ luister-leren” ter bevordering van de 21st century skills in het voortgezet onderwijs? ". Het wordt een veel belovend onderzoek naar het opnieuw leren luisteren! 

Voor verdere info:

Zie cursusaanbod

E: italschool@telenet.be

T: +32-485127445

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse Taal en Cultuur Belgium

In samenwerking met 

  • w-facebook

© 2023 by Italschool Italiaanse Taal en Cultuur Belgium, Risstraat 3, 3600 Genk, E: italschool@telenet.be, T: +32485127445